Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Bučovice - FC Slavkov 4:0 (1:0)

6. 8. 2011

Dnes za krásného teplého podvečera 6. 8. 2011 se naši Starší dorostenci utkali v derby s dorostenci ze Slavkova. Toto utkání bylo teprve druhé a taky poslední přípravné před zcela novou sezónou v těžším Krajském přeboru. První přátelské utkání naši dorostenci zvládli a výhrou 7:1 porazili dorostence z Letonic, a tak do tohoto utkání šli s hlavou vztyčenou a s chutí zahrát si kvalitní fotbal a nejméně porazit soupeře. V tomto zápase chyběli 3 hráči a to Ondřej Nový, Nicol Marcone a Petr Tichý, a tak museli hrát 3 mladší dorostenci Lukáš Němec, Ondřej Kadluba a Erik Havránek, kterým samozřejmě moc děkujeme, jak za výkon, tak za ochotu…

První poločas: Začátek utkání naši borci, „krapec“ prospali, ale soupeř nedokázal udeřit. Do 30 minuty se následně hrál vyrovnaný fotbal se šancemi na obou stranách, i když větší šance měli naši hráči. Například únik Honze Chadimi za obranu, nastřelené břevno Romana Jelínka a následný jeho únik, ovšem všechno bez výsledku, a tak musel ve 43. Minutě zaúřadovat Roman Kudlička, kdy po krásném uvolnění ranou z half oleje nedal brankáři šanci. Stav 1:0.

První poločas byl z velké části vyrovnaný. Držení míče 55% - 45%. Výsledek poločasu 1:0 byl zasloužený. Chtělo by to do druhého poločasu více kombinace a dotažení šancí do gólu, to znělo při poločasové radě trenérů, a tak s tímto naši borci nastoupili do druhé půlky.

Druhý poločas: Do druhého poločasu jsme nastoupili výborně a s klidnou hlavou jsme začali přehrávat soupeře, a tak jsme v 55 minutě využili, kdy po ruchu ve vápně soupeře se dobře zorientoval Marek Havránek a krásnou střelou na zadní tyč přidal druhý gól, a tak stav byl 2:0. Za zmínku stojí také výkon obránců, kteří pohlídali útočníky soupeře a nedali jim žádný prostor na šanci, i brankář Marek Spáčil předváděl kvalitní výkon a dobře spolupracovat s obránci v rozehrávce a zakládání útočných akcí. Soupeře jsme jasně přehrávali a také jsme tohoto faktu využili. V 70 minutě zneužil špatný zpracování obránce Honza Chadima a míč mu sebral a hned neváhal přihrát Romanovi Kudličkovi do šance a ten neváhal míč usměrnil do brány. 3:0 Dále narůstal tlak našich hráčů, ale šance, které měl Honza Chadima či Marek Havránek nevyužili. Utkání sledovalo dost fanoušků, a tak za to jim naši kluci nadělili gólovou nadílku v podobě čtvrté branky, kterou po krásné přihrávce od Jirky Legnera vstřelil Honza Chadima. Ke konci utkání už se jen dohrávalo a naši kluci si přihrávali a hráli takzvané bago.

Utkání naši dorostenci zvládli nadmíru dobře, ale stále je co zlepšovat například proměňování šancí, a tak se můžeme jen těšit na další výkony našich borců. Velký dík patří všem hráčům a hlavně fans, kteří přišli podpořit kvalitní fotbal. Další utkání již bude mistrovské, kdy doma hrají starší i mladší dorostenci se Starým Lískovcem. Začátek utkání starších žáků je 14. 8. 2011 v 10:00 a mladších ve 12:15. Všichni jste zváni.

 

Bonus: Malé zhodnocení od trenéra Vyškova, který byl na tomto zápase:

Bylo vidět, že domácí jsou na tom fotbalově lépe, myslím že i lepší fyzická kondice sehrála roli, hosté v druhé půli promíchali sestavou a jistě se trenéru Udržalovi nevyplatilo přesunout stopera do zálohy. Snaha bučovických hráčů hrát po zemi do křídel byla pěkná, jediným zádrhelem byla nepřesnost na obou stranách, na straně Slavkova přeci jen větší.

Nesmím také zapomenout na to, že utkání se hrálo na překrásném trávníku, kdyby to šlo, tak bych vytáhnul praporky z rohů a šel si zahrát golf. Takový krásný koberec jsem na okrese Vyškově dlouho neviděl, fakt „luxusenko“. Pochvalte zahradníka a važte si ho!!!

Petr Uhlíř

 

Branky: 0 – Kudlička 2, Havránek, Chadima

 

Sestava:

                                    Spáčil

                        Vrábel           Nový

Polach                                                          Kadluba

                                    Legner

Němec                                                         Jelínek

                                   Havránek

                        Kudlička        Chadima

 

Střídalo se hokejově, kdy byl připraven i Erik Havránek.