Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo FC Bučovice - Starý Lískovec 3:3 (3:3)

16. 8. 2011

V neděli za krásného ranního počasí se naši Starší dorostenci utkali na domácím hřišti v prvním mistrovském utkání sezóny 2011/2012 se Starým Lískovcem. Pro naše dorostence bylo tohle utkání prvním v krajském přeboru, a tak nevěděli do čeho přesně jdou a jaký styl fotbalu se v kraji preferuje.

První poločas: Do utkání jsme vlétli velice špatne a nechali jsme soupeře létat ze strany na stranu, ovšem bez šance úniku do vápna, a tak se odvážili vystřelit a ve 3. Minutě dalekonosnou střelou překonal hostující středopolař našeho gólmana, kterému míč propadl mezi rukama. 0:1 Ovšem tento gól asi naše kluky spíš zvedl, než zaskočil a ihned po rozehrávce vyslal Ondřej Nový Romana Kudličku po pravé straně, který neváhal a krásnou přihrávkou našel nabíhajícího Honzu Chadimu, který brzkým zakončením nedal brankáři šanci. 1:1 V tu ránu jsme převzali iniciativu a soupeře jsme rozebrali a vytvářeli si další šance, například únik Romana Kudličky, který  na místo pokračování sám na brankáře zvolil střelu z vápna, a tak gól nedal. Běžela 8. Minuta a Ondřej Nový po krásném uvolnění se na středu našel nabíhajícího Honzu Chadimu. Ten pokračoval sám na brankáře s obránci zavěšenými za zády, nějak se nerozmýšlel a přízemní střelou kolem brankáře otočil výsledek v náš prospěch. 2:1 Dále jsme soupeře tlačili a nedávali jim žádný prostor. Opět se k šanci propracoval Roman Kudlička, který si pohrál s obránci a ihned zakončil, ale brankář hostů mu stále stojí v cestě skórovat. 19 minutu měli naši borci vhazování v blízkosti vápna hostů. Petr Selinger hodil míč Honzovi Chadimovi do nohy, ten se uvolnil a ihned lobem našel hlavu Petra Tichýho, který trefil krásný tyč gól. 3:1 V tu chvíli to vypadalo, že naši kluci mají zápas ve svých rukou, ale z ničeho nic nám došli síle. Fyzička odpadla a hra se hodně změnila. Z toho, ihned těžili hostující a ve 30 minutě snížili střelou po zemi k tyčce na 2:3. Opět branka se štestím. Stále jsme pokračovali a snažili se vrátit do hry, avšak to se nezdařilo a těsně před písknutím přestávky se nedohodli zadáci Tomáš Polach a Roman Jelínek a omylem přihráli útocníkum hostů do přečíslení 3 na Patrika Vrábela, který ovšem mohl v klidu odvrátit šanci, ale těsně před odkopnutím podklouzl a míč netrefil a tak útocník neměl šanci trefil odkrytou branku. 3:3

První poločas nedopadl podle našich představ, ztratit vedení 3:1 není vůbec dobré. Hosté si vybrali veškeré štestí. Našim hráčům docházeli sily, a to se podepsalo na ztrátě kontrole nad hrou, avšak stále čekala druhá polovina, ve které se mohlo stát cokoliv.

Druhý poločas: I ve druhém poločase jsme již nemohli, ale stále jsme se snažili utkání vrátit na svou stranu a mohlo si klidně tak stát po další šanci Romana Kudličky, ale nestalo. Hosté měli také šance, ale větší byli rozhodně na naší straně. Snaha o vstřelení branky byla na obou stranách, ale ani jeden tým nebyl schopen trefil branku. Asi nejblíže ke vstřelení branky v průběhu druhé půle měl Roman Kudlička, ale rozhodčí se upískl a nenechal výhodu, sice se omluvil, ale Roman byl již sám proti brankáři. Z následného přímého kopu Honza Chadima neohrozil branku. Špatná rozehrávka brankáře Marka Spáčila málem vyústila v branku, kdy míč sebral střední záložník a hned vystřelil na prázdnou bránu, ale naštěstí těsně vedle. Velkou šanci měl taky Roman Jelínek, který se blýsknul krásnou střelou z dálky, ale brankář střelu pod břevno vyrazil. Utkání se již schylovalo ke konci a vše vypadalo již na remízu, ale to mohl Marek Havránek změnil, kdy se ocitl sám před brankou a odkrytou bránu levou nohou přestřelil. KONEC ZÁPASU.

 

Utkání bylo vyrovnané a téměř zasloužený výsledek pro obě strany, ale ztracené vedení o dvě branky nás stejně mrzelo. Příští utkání hrajeme v Kyjově, kde to bude již jiné kafé. V sobotu ve 14:15.

 

Branky: Chadima 2, Tichý - Mitáš, Pařízek, Pfeiffer 

 

Sestava:

                            Spáčil

 

              Vrábel                 Jelínek

 

Polach                                              Kadluba

 

                       © Havránek M.

 

Selinger/45´ Minařík/                       Tichý

 

                            Nový O. /65´ Havránek E./

        

         Kudlička                       Chadima

 

Trenéři: Vrábel, Havránek